Welkom bij FJB Meubels - Ambachtelijke meubelmakerij

FJ Meubels Welcome to our online store !

0

Algemene voorwaarden-Retourneren

LEVERINGS-GARANTIEVOORWAARDEN FJB MEUBELS TE KOLLUM

1. Toepasselijkheid

1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen en transacties, met uitsluiting van de voorwaarden van de opdrachtgever, tenzij wij schriftelijk met diens voorwaarden hebben ingestemd.

1.2 Alle aanbiedingen en prijsopgaven, in welke vorm dan ook gedaan, zijn vrijblijvend, tenzij daarvan uitdrukkelijk het tegendeel is bepaald.

2. Bestellen

Bestellingen bij FJB Meubels kunnen telefonisch of via de website worden geplaatst. Na ontvangst van de bestelling sturen wij u een order bevestiging. In deze orderbevestiging wordt de levertijd, onder voorbehoud en de totale prijs vermeld. Annulering bestelling binnen 8 uur na bestellen, telefonisch op 085-0606072. Daarna zijn wij genoodzaakt om het volledige bedrag in rekening te brengen.

3. Bezorgen

Als extra service bieden wij de mogelijkheid om de meubels gratis te laten bezorgen binnen Nederland. De chauffeur bezorgt in eerste instantie tot aan de eerste deur op de begane grond. In overleg kan de chauffeur u helpen het meubelstuk te plaatsen waarbij eventuele opgelopen schade niet voor onze rekening komt.

4. Betaling

Alle producten worden door een extern bedrijf verzonden en dienen vooraf betaald te worden.

Annulering bestelling binnen 8 uur na bestellen, telefonisch op 085-0606072 of mailen naar info@fjbmeubels.nl.  Daarna zijn wij genoodzaakt om het volledige bedrag in rekening te brengen.

5. Garantie

Op alle steigerhouten producten geleverd door FJB Meubels geldt een garantie van 1 jaar. Mocht u onverhoopt binnen deze periode aanspraak willen maken op de garantie dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via de website of telefonisch. Na overleg repareren of vervangen wij het product. Schade ontstaan door onredelijk gebruik, niet compleet of verkeerd gemonteerde meubelen of commercieel gebruik vallen niet onder de garantie.

6. Productie

Producten van FJB Meubels worden met zorg in de eigen werkplaats geproduceerd. Alle producten zijn goed geschuurd, splinter vrij en hebben geen scherpe hoeken. Verbindingen zijn waar nodig gelijmd en geschroefd. Hout is een natuurproduct en zal onder invloed van luchtvochtigheid altijd iets werken.

7. Materiaal en onderhoud

De gebruikte steigerplanken komen rechtstreeks van de bouw en worden na droging verwerkt. De dikte en de kleur van steigerplanken kunnen per partij variëren. Voor buiten gebruik adviseren wij om producten van steigerhout onbehandeld te laten. Voor binnen gebruik kunt u de producten ook onbehandeld laten. Mocht u de producten toch willen behandelen, dan kunt u bij ons advies inwinnen en de geschikte producten hiervoor aanschaffen.

8. Levertijd

De levertijd Is afhankelijk van het bestelde product. Dit wordt gerekend vanaf de datum van de betaling. Zodra de producten klaar zijn nemen wij contact met u op om de dag van levering te bespreken.

RETOURNEREN

14 dagen bedenktijd
Voldoet het gekochte artikel toch niet helemaal aan jouw verwachtingen? Geen probleem! Je kunt binnen 14 dagen, om wat voor reden dan ook, het artikel retour sturen met uitzondering van maatwerk. Dit noemen we ook wel het herroepingsrecht. We raden je aan om even contact met ons op te nemen via 085-0606072 om het retourneren in goede banen te leiden. Binnen deze 14 dagen mag jij het artikel bekijken en beoordelen. Wel willen we het artikel graag in originele staat en in originele verpakking terug. Bekijk het product dus net zoals jij in de winkel zou doen. Wij kunnen kosten in rekening brengen wanneer het product of verpakking is beschadigd doordat jij meer hebt gedaan dan nodig was om het product te beoordelen. Wij controleren het product eerst, voordat wij geld terugstorten.

Het herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • Waarop het artikel in jouw bezit is,
  • Waarop het laatste product is ontvangen, dit geldt wanneer er in een bestelling meerdere artikelen zijn besteld. 


Voor een snelle en goede verwerking van de retour is het van belang dat:

Let erop dat je bij het terugsturen als zender verantwoordelijk bent voor het pakket. Jij draagt dus het risico bij het retourneren. Wij raden het dan ook aan om het product zo goed mogelijk in te pakken.

Retouradres
Ons retouradres is:

FJB Meubels Sjoerdaweg 2 G Kollum

Kosten retourneren
Als je je artikel retourneert en het aan onze voorwaarden voldoet, dan storten wij het aankoopbedrag terug. Als je de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij ook de verzendkosten (voor de heenzending, niet de retourzending) terug. Dit doen wij zo snel mogelijk, uiterlijk 14 dagen na het moment van ontbinding. Dit is het moment waarop je het product retourneert, of aangeeft te gaan retourneren. Wij betalen jou terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald. 
De retourkosten zijn voor eigen rekening. 

Terugbetaaltermijn
We betalen je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terug. We wachten tot we de geretourneerde producten hebben ontvangen zodat we het artikel kunnen controleren op volledigheid en schade of dat wordt aangetoond dat de geretourneerde producten zijn verzonden. 

Let op!
Jij bent bij het retourneren verantwoordelijk voor het pakket en draagt dus het risico. Wij raden dan ook aan om het product zo goed mogelijk in te pakken. Zorg ervoor dat er op de originele verpakking van het product niet wordt geschreven of geplakt. Als een product meer is gebruikt dan nodig is om de aard, kenmerken en/of werking te beoordelen mogen wij waardevermindering aan jou doorberekenen. Wij beargumenteren in dat geval waarom door gebruik van het artikel wij het voor minder geld kunnen verkopen. Dit kan oplopen tot 100%. 

De kosten die je maakt voor het retourneren van jouw bestelling aan ons (dus de retourkosten) zijn voor eigen rekening en worden verrekend met het terug te betalen bedrag. 

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt de eventuele betaalverplichting niet! Je zult dus wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door de retour in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je met iDeal betaald? Dan storten wij dit meteen terug.