TV meubels in verschillende stijlen – waar moet je op letten?

Gemiddeld zitten wij Nederlanders zo’n 3 uren per dag voor de televisie. Mannen kijken vooral naar het formaat en de kwaliteit van de tv, waar de vrouwen meer oog hebben voor het meubel waar het op staat. Het oog wil natuurlijk ook wat. Maar waar moet je op letten?

Megan TV-meubels

Tv-meubels zijn er in veel verschillende vormen, maten en soorten. FJB meubels heeft er ook een aantal in de collectie, waaronder de Megan. De Megan collectie heeft twee verschillende soorten tv-meubels en is gemaakt van Acacia hout. De kasten hebben een industriële uitstraling door de ronde metalen buizen die zijn afgewerkt met een zwarte coating. Zoek je een meubel met veel opbergruimte, dan ben je bij de Megan tv-meubels aan het juiste adres.

Megan tv kast open 130 cm industrieel heeft 3 ruime legplanken voor al je audio apparatuur en accessoires.

Wil je liever een gedeelte van achter een deurtje opbergen? Dan is wellicht de Megan tv kast 1 deur/2 open industrieel geschikter. Je hebt zowel opbergruimte achter de deur én door middel van 2 legplanken.

Hoe gebruik je je tv-meubel het beste?

Naast dat het tv-meubel moet matchen met je interieur zijn er nog een aantal aspecten die belangrijk zijn in het gebruik van een tv-meubel. Houd de wand waar het meubel tegen aan geplaatst wordt rustig. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door één kleur te gebruiken of een behang met een rustige print. Ruimte voor de televisie is ook belangrijk. Koop het meubel niet met precies dezelfde afmeting als de televisie. Dit geeft optisch een opgepropte uitstraling. En daarnaast, als je in de toekomst een grotere televisie zou willen aanschaffen, past deze niet meer op je tv-meubel.

Voor een betere zithouding is het belangrijk dat je hoofd lichtjes naar voren is gebogen. Naar beneden televisie kijken is dus beter dan wanneer je televisie te hoog staat. Vuistregel is dat het scherm op 1/3e vanaf de bovenkant van je televisie op ooghoogte is als je zit.

Daarnaast is de kijkafstand nog van invloed. Een optimale kijkafstand naar je televisie is 10 centimeter per inch. Dus is je tv 36 inch, dan is de optimale kijkafstand 3,60 meter.

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuw tv-meubel? Bekijkt u dan ook zeker eens de andere modellen tv meubels van FJB Meubels en laat u inspireren!