Eikenhout is een veelgebruikte houtsoort bij de vervaardiging van meubels. Het heeft een robuuste en elegante uitstraling en zorgt voor veel stevigheid. Eikenhout wordt veelal afgewerkt met zeep of natuurlijke olie. In het eerste geval blijft het hout neutraal van kleur en houdt het zijn natuurlijke uitstraling. In het tweede geval worden de verschillen in kleur beter zichtbaar, waardoor het eikenhout meer tot leven komt. Een groot voordeel van eikenhout is dat het bijzonder duurzaam is en zeer geschikt is voor verschillenden doelen. Het hout is doorgaans namelijk hard, zwaar en taai. Hierdoor is het geschikt voor bijvoorbeeld constructies, scheepsbouw, deuren en meubels. 

In deze blog laten we u zien op wat voor manieren eikenhout kan worden gebruikt in uw inrichting. Laat u inspireren door de meubels van FJB Meubels en bestel uw favoriete meubels gemakkelijk online! 

 

Eettafel Oud Eiken

Deze rustieke eettafel is gemaakt van oud eiken en is een voorbeeld van een eikenhouten meubel met een natuurlijke uitstraling. Het onderstel bestaat uit een zogenaamde 'cross-poot', waarbij de vier poten elkaar kruisen. Bovendien zorgt het dikke tafelblad met ronde afwerking voor een robuuste uitstraling. Dit alles maakt Eettafel Oud Eiken tot een ideale eettafel voor een eikenhouten wooninrichting. Laat deze unieke tafel op maat maken door FJB Meubels. 

 

Salontafel Maan

Salontafel Maan is een ander voorbeeld om u wooninrichting te voorzien van een eikenhout karakter. In tegenstelling tot de Eettafel Oud Eiken heeft Salontafel Maan een iets modernere uitstraling. Het is een stoere eikenhouten tafel met een industrieel karakter. Dit karakter wordt gevormd door het massieve blad in combinatie met het metalen onderstel. Bij FJB Meubels bestelt u Salontafel Maan helemaal naar eigen wens. Bij ons kunt u namelijk kiezen uit vier soorten beits voor het blad: Pure, White, Savanna en Slate Grey. Bestel uw eikenhouten salontafel vandaag nog bij FJB Meubels! 

Tafel Vuur

Tafel Vuur is de grote broer van Salontafel Maan. Deze ruime eettafel heeft een 'cleane' uitstraling en is gemaakt van eikenhout en metaal. Het dikke blad en de verbonden poten zorgen voor veel stevigheid en comfort. Bovendien zorgt FJB Meubels er voor dat deze tafel past binnen ieder interieur. Het tafelblad is namelijk verkrijgbaar in de volgende kleuren: Pure, White, Savanna en Slate Grey. Ook kunt u kiezen uit twee verschillende soorten poedercoating voor de poten: Blank of Zwart. Bestel Tafel Vuur eenvoudig in onze webshop of neem contact met ons op om deze tafel op maat te laten maken! 

 

Eettafel Preston

Strak en modern. Eettafel Preston is een prachtige eettafel die laat zien dat eikenhout mooi naar voren komt in moderne meubels. De strak afgewerkte eettafel met vier losstaande poten zorgt voor veel ruimte rondom de tafel. Bovendien geeft het uw wooninrichting een moderne uitstraling met een eiken look. De standaard afmeting voor deze tafel is L180 x B100 x H78. Bij FJB Meubels kunt u echter ook kiezen uit grotere afmetingen. Bestel hem vandaag nog in onze webshop!

 

Meer eikenhout? Bekijk ons volledige eikenhouten assortiment hier!