Op dinsdag 22 maart was het zover, FJB Meubels ging naar Buitenpost, naar het Lauwers College. Op dat moment vonden daar de talenten techniekdagen plaats. Dagen waar de leerlingen op een leuke manier meer leren over dit vak. In het kader van deze dagen werd Fokke Jan vorige week gebeld met de vraag of hij op één van deze dagen aanwezig wilde zijn. Een hele eer natuurlijk!
 

Talenten techniekdagen

Verloop van de dag
Op deze dag gaf Fokke Jan tips en tricks over het maken van steigerhouten meubels en vertelde hij meer over zijn beroep en bedrijf. Hij ging langs in het klaslokaal waar de leerlingen al aan de slag waren met  ideeën voor steigerhouten meubels. Aan de hand van al die creatieve ideeën zocht Fokke Jan daar samen met de leraar het leukste en origineelste ontwerp uit.

Degene met het leukste idee was een meisje die een plan had opgesteld voor een salontafel. Ze was heel enthousiast en kon helemaal uitleggen hoe ze deze salontafel wilde maken. Ze won hiermee een mooie prijs: namelijk een nachtkastje met de naam Ties. Dit is een stoer steigerhouten kastje met opvallende scharnieren die een mooi speciaal effect geven. Dit strakke en toch robuuste kastje heeft een handig vakje waar je bijvoorbeeld een boek in kwijt kunt en er is een groter vak voor nog meer rondslingerende spullen. Fijn, want zo blijft je slaapkamer mooi opgeruimd en dat bevordert de nachtrust ook weer.

Benieuwd geworden naar nachtkastje Ties? Op deze pagina is ‘ie te vinden.
 


Toen de dag erop zat kreeg Fokke Jan nog een lekker (speciaal) biertje voor de moeite. Al met al kijkt FJB Meubels terug op een heel geslaagde dag. Het was erg leuk om jongeren enthousiast  te maken over het meubelmakervak en ze te laten werken met steigerhout.